עבדתם או שאתם עדיין עובדים כמלצרים? כנראה שכן.

עבודה כמלצר באולם אירועים יכולה להיות מאתגרת ולעיתים אף מסוכנת. כמו במקרה של ג', בת 17, שהחליקה על פיכסה שומני במטבח של אולם אירועים בו עבדה ושברה את הקרסול שלה.

אירוע זה יכול להשמע כמו תאונה קטנה, אך היא נאלצה לעבור ניתוח מסובך לאיחוי השבר בקרסול ולתקופת החלמה ארוכה.

כיצד ניתן להגן על עצמך בעבודה? כאן תמצאו שני טיפים חשובים:

שמירה על סביבת עבודה בטוחה:

על מנת למנוע תאונות, על המעביד לשמור על ניקיון וסדר במטבח ובאזורי העבודה. שימוש בכלי עבודה, כמו נעליים מתאימות ושימוש במחצלות נגד החלקה כפתרון נוסף להגברת הבטיחות.

הדרכה והכשרה:

על המעביד לדאוג להעביר את העובדים הדרכות בטיחות מתאימות. הדרכה זו צריכה לכלול נושאים כמו נהלי עבודה בטוחה, שימוש נכון בציוד ובחומרי ניקוי, והתמודדות עם מצבי חירום.

במידה והמעביד לא שמר על כללי עבודה נאותים הוא התרשל ואתם יכולים להיות זכאים לפיצוי כספי מחברת הביטוח של העסק.

מה לעשות אם כבר אירעה תאונה?

אם נפלתם או נפגעתם במהלך העבודה, חשוב לדווח על כך מיד למנהלים ולקבל טיפול רפואי. בנוסף, יש לפנות לביטוח לאומי לצורך הכרה בתאונה כתאונת עבודה. (טופס 250 וטופס 211)

 

אם אתם מעוניינים להעמיק יותר בזכויותיכם או לדעת יותר על אופן ההתמודדות עם תאונות עבודה, תכתבו לי.